Eten en Drinken op Schiphol, wat zijn de leukste tentjes?

Vliegvelden staan er om bekend hoge prijzen te vragen voor eten en drinken. Helaas is je eigen voorraad meenemen in je handbagage ook niet echt een optie. Er zit dus niet zo heel veel anders op dan ervoor te zorgen dat je weet waar je op Schiphol zelf het meeste waar voor je geld krijgt. […]

Vliegvelden staan er om bekend hoge prijzen te vragen voor eten en drinken. Helaas is je eigen voorraad meenemen in je handbagage ook niet echt een optie. Er zit dus niet zo heel veel anders op dan ervoor te zorgen dat je weet waar je op Schiphol zelf het meeste waar voor je geld krijgt. Naast de McDonald’s en enkele Starbucks’ zitten er enkele hele interessante restaurants en cafés op Schiphol. Hieronder volgt een greep uit de culinaire hoogtepuntjes van Schiphol:

JuicyDetails

 

 

Wie van lekkere en verse sapjes en smoothies houdt, gaat naar JuicyDetails. Deze vitaminebommetjes zijn precies wat je nodig hebt voor een vlucht, of hij nou kort is of lang. JuicyDetails experimenteert met verschillende smaken, vruchten en groentjes. Mijn favoriete smoothie is er de ‘Sweet Passion’, met appel, banaan, kaneel en honing. Ook de ‘Coco Jambo’, met sinaasappel, banaan, ananas, passievrucht en kokosmelk, is een echte aanrader! Heb jij even een powerboost nodig, ga dan voor de Energy3G Booster, een sap waar onder  andere ginseng in zit. De prijs is bij deze sapbar naar vliegveldse standaard, maar je krijgt echt waar voor je geld.

De Market Foodcourt bij Lounge 1

Als je alles op één plek wil vinden, dan zoek je deze plek op. Je kunt er allerlei soorten snacks, maaltijden en drinken vinden. Of je nou zin hebt in een hamburger van de Burger King, liever een pizza eet, of graag naar de wok gaat, je zult hier bijna alles vinden. Ook hier zijn de prijzen Schipholiaans, maar de keuze  is ruim en de gerechten worden met zorg bereidt.

Dutch Kitchen

Wil je nog even een laatste afscheid van ons kikkerlandje nemen, ga je op stap met mensen die nog nooit Nederlands gegeten hebben, of heb je simpelweg zin in een ouderwetse Hollandse maaltijd? Ga dan naar Dutch Kitchen. In dit Nederlandse restaurant (hoe veel zouden er daar van bestaan) kun je veel van de meest bekende oer-Hollandse gerechten eten. Denk hierbij aan poffertjes, rauwe haring, stroopwafel en stamppot. Persoonlijk vind ik dit restaurant een onwijs leuk concept hebben, want échte Nederlandse restaurants, die hebben we in Nederland niet zo veel.

Bubbles Seafood & Wine Bar

 

 

Wil jij jezelf graag echt in de watten leggen voor de lange reis? Schuif dan aan bij Bubbles Seafood & Wine Bar. Geniet van enkele van de meest exclusieve wijnen en champagnes ter wereld naast uw smakelijk bereide kreeft, oester en/of andere zeewezens. Een leuk feitje over deze bar is dat ze volgens USA today op de 6e plek van Beste Luchthaven Restaurants staan. Verder is het  zoutwateraquarium waar deze bar rondom is gebouwd geen verkeerd uitzicht tijdens een hapje en een drankje.

Café Chocolat

Dit is mijn persoonlijke favoriet! Café Chocolat is een echte hemel voor de chocoladeliefhebber. Alleen al langs de vitrine van dit café oplopen bezorgd mij het water in de mond. Loop er binnen voor een ultieme chocolade ervaring en ga super relaxt en voldaan op reis. Van bonbons tot repen tot chocoladecrème tot chocolademelk, ze hebben het allemaal. Chocolade is sowieso fantastisch, en al helemaal wanneer je nog even probeert te relaxen voor een vlucht.

Ga happy en voldaan op reis! Eet smakelijk! Kijk voor langparkeren schiphol op vergelijkvliegveldparkeren.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *